3 goda röror till grillat eller som dipp

En röra går alltid hem som tillbehör eller att bre på kex eller bröd eller som dipp till grönsaker.

Skriv ut6-815 minuter

Ärthummus med parmesan

 

1 förpackning kikärtor (ca 400 g), sköljda

250 g frysta små gröna ärtor, tinade

2 vitlöksklyftor, skalade och rivna

½ dl olivolja

1 dl riven parmesan

2 krm salt och nymald svartpeppar

  1. Kör kikärtor, rödbetor och vitlök i en matberedare tills det är finfördelat.
  2. Rör i honungen och smaka av med salt och peppar.

Rostad majssalsa 

 

1 liten burk majskorn (150 g)

2 salladslökar, fint strimlade tvärsöver

1 chili, urkärnad och finhackad

1 avokado, skalad, urkärnad och skuren i tärningar

½ lime, saften

3-4 msk hackad koriander

1 krm salt

  1. Låt majsen rinna av i durkslag eller genom en sil.
  2. Rosta majsen i en het och torr panna ett par minuter tills den får färg. Häll upp på en tallrik och låt majsen svalna.
  3. Blanda allt i en skål och pressa i lime. Lägg i hackad koriander och smaka av med salt.

Rödbetshummus

 

1 förpackning kikärtor (ca 400 g), sköljda

2 medelstora kokta rödbetor

1 vitlöksklyfta, skalad och riven

½ tsk flytande honung

½ tsk salt och nymald svartpeppar

  1. Kör kikärtor, rödbetor och vitlök i en matberedare tills det är finfördelat.
  2. Rör i honungen och smaka av med salt och peppar.
Sundkurs Kompass

Matnyttigt

Rödbetor

Innehåller rikligt med fibrer och nitrat som sannolikt kan förbättra den fysiska prestationsförmågan. Rödbetans färgämnen har en kraftig antioxidant effekt.

Relaterade recept

Se mer recept