Jordgubbskräm

Passa på att göra kräm av sista jordgubbarna för säsongen. Perfekt till frukost eller mellanmål.

Skriv ut4 portioner20 minuter

    1 liter jordgubbar

    1 dl vatten

    ½ dl strösocker

    2-3 msk potatismjöl + lite vatten

    Till servering

    lättmjölk

    fullkornsskorpor

    1. Rensa och skär jordgubbarna i fyra delar.
    2. Lägg dem i en vid kastrull och häll i vatten och socker.
    3. Låt sjuda cirka 5 minuter.
    4. Mixa snabbt, det behöver inte vara helt slätt.
    5. Rör ut potatismjölet i lite vatten och häll i. Rör om och låt det sjuda upp igen.
    6. Låt svalna och kyl sedan.
    7. Servera med lättmjölk och gärna en fullkornsskorpa.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept