Julkryddade köttbullar

Smart att göra köttbullarna i ugnen så slipper du allt os. Servera gärna med brysselkål och en härlig vintersallad.

Skriv ut8-10 bufféportioner1 timme

    1 kg nötfärs, 5%

    1 gul lök

    1 dl fiberhavregryn

    3 dl lättmjölk

    2 ägg

    2 krm mald kanel

    2 krm mald kryddnejlika

    2 krm mald kryddpeppar

    1 tsk nymald svartpeppar

    2 tsk salt

    rapsolja till stekning

    1. Blanda havregryn och mjölk och låt stå och dra 15 minuter.
    2. Knäck i ägget och tillsätt kryddorna samt salt.
    3. Blanda i löken och färsen och rör försiktigt samman till en smet.
    4. Sätt ugnen på 225 grader. Pensla en långpanna med rapsolja.
    5. Rulla köttbullar med våta händer och lägg på en sköljd skärbräda.
    6. Värm plåten cirka 5 minuter i ugnen. Lägg på köttbullarna och stek cirka 10-12 minuter. Skaka plåten en gång.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept