Ellinor Persson – Världsmästare i gröt-kokning 2017 samt Svensk mästare 2016 och 2017.

Ellinor Persson från Påarp, Världsmästare i grötkokning 2017 samt svensk mästare 2016 och 2017. Ellinor tävlar i klassen Traditional Porridge, där man bara får använda tre ingredienser: havrekross, vatten och salt.

Vad betyder hälsa för dig?

Betyder självklart mycket. God hälsa hjälper en att njuta av livet, familjen, vänner och sig själv.

Hur tar du hand om dig själv idag?

Tar vara på de små möjligheterna av rörelse i vardagen. Tränar/motionerar bara med de aktiviteter som ger mig mer än svett och träningsvärk. Det ska vara kul, det ska helst vara ute i naturen, det ska vara enkelt. Och våga bjuda på sig själv till andra på alla sätt. Äter bra och goda saker. Tänker mycket på var råvaran kommer ifrån. Hur vägen till min tallrik har gått.

Har du något gott råd till andra som vill leva hälsosamt?

Lev enkelt, njut och våga prova nya saker. Jag hade aldrig blivit världsmästarinna i grötkokning om jag inte vågat prova något nytt. Känns som om mitt liv är som min gröt; gröt är enkelt, njutbart en söndagsmorgon till frukost och man kan variera den på alla möjliga sätt. Bara att våga prova, ändra och smaka.

Ellinors VM-gröt (2 port)

1dl havrekross läggs i blöt 10-12 timmar i rumstemperatur. C a 2 cm över grynen ska vattnet vara. Använd en gryta med höga kanter då gröten ska koka skarpt. Häll i de blötlagda grynen med vattnet i en gryta med höga kanter. Gröten ska koka på hög värme under 25 – 30 minuter. Pytsa i lite mer vatten under kokningen och smaka av med salt. Glöm inte att röra i gröten och reglera värmen så att det inte bränner i botten Smaka, smaka och smaka tills du tycker din gröt smakar gott. Låt den sedan stå och svalna i 2 – 3 minuter så att dne sätter sig. Använd tillbehör som du tycker om men gröten är god som den är också. Lycka till!

Skriv ut