Anja Nordenfelt, verksamhetschef

Vad betyder hälsa för dig?

Jag ser på min hälsa som något som jag har till låns och den är därför viktig att förvalta och vårda väl. För mig handlar det om både den fysiska och psykiska hälsan. Jag är tacksam över jag vara frisk, men jag är medveten om att min hälsa snabbt kan ändras. Därför är det viktigt att ta hand om knoppen och kroppen genom hälsosamma livsval. 

Hur tar du hand om dig själv idag?

När jag var yngre tränade jag i stort sett varje dag. I dag mitt uppe i livet med tre barn och som chef för en ung organisation hinner jag inte träna lika mycket. Men, jag tar varje tillfälle att röra på mig. Jag står upp och arbetar, tar alltid trapporna, tränar kortare pass och promenerar mycket. Jag tycker det är viktigt att äta mycket grönsaker, fisk samt mindre rött kött och feta mejeriprodukter. 

Har du något gott råd till andra som vill leva hälsosamt?

Utgå från dig själv och jämför inte med andra. Man kan ställa frågor till sig själv. Var befinner jag mig i livet? Vad kan jag göra för att må bättre? Hur kan jag röra mig mer i vardagen? Hur ofta äter jag tomma kalorier? Hur ofta äter jag frukt? Sedan sätter man upp några små och konkreta mål. Hur ska jag uppnå mina mål? När ska jag ha uppnått målen? Det är bättre för knoppen och kroppen att nå många små mål än att misslyckas med ett stort mål. Ett konkret tips från mig är att gå 10 000 steg per dag.

Skriv ut