Professorns chokladkaka med olivolja och nötter

Det går utmärkt att baka på olivolja. Testa den här ljuvliga chokladkakan och du får alla nyttiga nötter på köpet.

Skriv ut10-1245

    4 ägg

    2 dl strösocker

    2 dl olivolja, extra vergine

    300 g mörk choklad, 70 %

    2 dl vetemjöl

    1 krm salt

    100 g blandade nötter, mandlar och/eller frön

    1 nypa flingsalt

    olivolja och kakao till formen

    1. Sätt ugnen på 175°. Smörj en form med olja (ca 26 cm i diameter för en rund form) och pudra med kakao.
    2. Rör ägg och socker försiktigt, det ska inte bli pösigt. Vispa in oljan.
    3. Smält chokladen över vattenbad.
    4. Rör i choklad, vetemjöl och salt i smeten.
    5. Häll smeten i formen och toppa med nötter, mandlar och/eller frön samt lite flingsalt.
    6. Baka i mitten av ugnen 20–25 minuter. Kolla med en sticka att kakan är klar, den ska vara kladdig men inte rinnig.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept