Nässelsoppa med ägg och krutonger

Passa på nu när naturen bjuder på mineralrika primörer alldeles gratis.

Skriv ut420 minuter

    2 liter färska sköljda och rensade nässlor

    1 gul lök, hackad

    2 msk raps- eller olivolja

    7 dl grönsaksbuljong

    1 dl lätt crème fraiche

    1/2 tsk salt och nymald svartpeppar

    Till servering

    2 skivor surdegsbröd

    olivolja till stekning

    4 mjukkokta ägg i halvor

    1. Hacka nässlorna.
    2. Fräs det med löken i oljan i en stor kastrull.
    3. Häll i buljong och låt det koka ihop 5 minuter.
    4. Tillsätt crème fraichen och smaka av med salt och peppar.
    5. Riv brödet i bitar och stek det i olja så det blir krispigt.
    6. Bjud ägghalvorna och krutongerna till.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept