Mat för livet

Här hittar du mat som du kan äta med lust och glädje – alltid! Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan. Nya recept kommer varje vecka.

Jordgubb- och rabarberkompott

Kompott är gott med kall mjölk eller lyxigt att ha på gröten eller i fil eller yoghurt.

Skriv ut440 minuter

    300 g rabarber, skuren i små bitar

    200 g jordgubbar, delade

    1 dl rårörsocker, alt strösocker

    1. Lägg frukten i en vid kastrull och tillsätt socker.
    2. Låt det få ett uppkok och sjud sedan i sin egen vätska på låg värme i cirka 20 minuter till en krämig kompott.
    3. Servera ljummen eller kall.
    4. Den tjocknar när den kallnar.

     

    Tips: Smaksätt gärna med kanel eller vanilj.

     

    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept