Mat för livet

Här hittar du mat som du kan äta med lust och glädje – alltid! Varierande, inspirerande recept baserade på den samlade forskningen om vad som är bra för hälsan. Nya recept kommer varje vecka.

Sill i papper

Vilken snabbmat! Bara att svepa in i papper och laga i torr panna. Bjud gärna tomatsallad och knäckebröd till.

Skriv ut420 minuter

    2 förpackningar steksill (à 385 g)

    1 rödlök, skalad och skivad

    1+2 msk oliv- eller rapsolja

    4 kokta potatisar, skalade och skivade

    4 dillkvistar

    4 ark smörgåspapper

    nymald svartpeppar

    Till servering

    500 g tomater, i skivor

    10 cm purjolök, tunt strimlad

    3 msk olivolja

    2 tsk vit- eller rödvinsvinäger

    1 krm salt och nymald svartpeppar

    1. Fräs löken i 1 msk olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg.
    2. Skölj sillfiléerna noga och placera 1-2 filéer (beroende på storlek) med skinnsidan ner på varje pappers ena halva.
    3. Lägg potatisen och rödlöken ovanpå. Ringla över 2 msk olja och krydda med peppar. Lägg på dillkvistarna.
    4. Vik över den andra pappershalvan och förslut paketen genom att tvinna ihop pappret som en ”calzone-pizza”.
    5. Lägg ett eller två paket åt gången i en het och torr stekpanna. Sänk värmen och låt det bakas på medelvärme i cirka 7-8 minuter.
    6. Blanda tomater och purjo.
    7. Vispa ihop olja och vinäger och häll över tomatsalladen. Krydda med salt och peppar och servera till sillpaketen.
    Sundkurs Kompass

    Relaterade recept

    Se mer recept